Kuvapankkia etsivän muistilista

 

Jotta sopiva kuvapankki löytyisi mahdollisimman vaivattomasti, kannattaa valokuvia etsivän esittää itselleen muutama kysymys, joiden avulla valinta nopeutuu. Kun tiedät mitä haet tarkalleen ottaen, löytyy myös sopiva tarjoaja paljon helpommin. Tässä muutama hyvä kysymys, joiden avulla pääset alkuun:

 

1. Mihin tarkoitukseen haet kuvia?
Kotisivuille, kirjankanteen, printtimainontaan, esitteisiin vai johonkin muuhun?

 

2. Mitä haluat kuvien viestittävän?

Viestin ei aina tarvitse olla kuvissa itsestään selvä. Myös mielleyhtymät toimivat hyvin.

 

3. Tarvitsetko yksilöllisiä kuvia, jotka eivät tule muissa yhteyksissä vastaan samaan aikaan,

vai riittääkö vain ylipäätään hyvät valokuvat? Toisin sanoen, tarvitsetko RM -kuvia vai RF -kuvia, joista oli asiaa aiemmin.

 

4. Mikä on budjettisi kuvien hankintaan liittyen?

Kuviin kannattaa panostaa, koska visuaalinen viesti antaa paljon lisää tehoa myös tekstisisältöön. Sinun on kuitenkin tiedostettava, mikä on sopiva kustannus oman projektisi osalta. Kaikkein halvinta hintaa ei koskaan kannata pitää päääkriteerinä kuvia ostettaessa, vaikka hinnalla kovasti kilpaillaankin. 

 

Lopuksi kannattaa muistaa, että kuvien hankinnalle ja kuvapankki -valinnalle tulee uhrata jonkin verran aikaa. Rauhassa alan toimijoihin tutustuminen maksaa itsensä takaisin, ja yhteistyöstä hyvän kuvapankin ja hyvien kuvaajien kanssa on iloa pitkäksi aikaa. Valinta kannattaa siis tehdä huolella. Jatkossa säästyy näin aikaa ja kustannuksia, kun tietää mitä kautta löytää myöhemminkin laadukkaat ja omaa tarkoitusta parhaiten palvelevat toimijat.